nyhetstoppen

Kristaller och spiritualitet

Kristaller och stenar har använts av människor i århundraden. Vissa säger att användningen av kristaller och stenar för andliga ändamål började med de gamla egyptierna, som trodde att vissa ädelstenar hade magiska egenskaper. Andra menar att användningen av kristaller går tillbaka till förhistorisk tid, då människor använde dem för att bota sjukdomar och avvärja negativ energi.

Kristaller och stenar har länge förknippats med helande egenskaper. De gamla egyptierna använde till exempel lapis lazuli för att stimulera strupchakrat och lindra stress. Grekerna använde ametist för att förebygga berusning och främja nykterhet. På medeltiden trodde man att om man bar en korallbit skulle den skydda en mot onda andar.

Idag använder många människor kristaller och stenar för att komma närmare jorden på ett andligt plan. Kristaller som kvarts och ametist anses vara kraftfulla verktyg för meditation och självreflektion. Rosenkvarts sägs vara en sten för kärlek och medkänsla, medan jade anses vara en lyckosten som ger lycka och tur.

Letar du efter noga utvalda stenar och kristaller ska du kolla in SunAngel Creations. Hos sunangelcreations.se hittar du ett stort utbud av olika sorters kristaller i flera olika former. De har allt från palmstones till halsband med hjärtformade ametister.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln