nyhetstoppen

Pepparns resa genom tiderna

Peppar är en av de mest populära kryddorna i världen och har en lång och intressant historia. Man tror att peppar ursprungligen kom från Indien och att den användes där i århundraden innan den spreds till andra delar av världen. Idag är peppar en viktig del av många olika kök, och det finns dussintals olika typer av peppar som kan användas i matlagning.

Peppar har använts som krydda i århundraden och tros ha sitt ursprung i Indien. Peppar nämns i gamla texter från Indien, och man tror att den användes där i århundraden innan den spreds till andra delar av världen. Peppar blev populär i Europa under medeltiden, och den användes ofta som valuta under denna tid. Peppar blev så värdefull att krig utkämpades om vem som skulle kontrollera pepparhandeln.

Idag är peppar en viktig del av många olika kök runt om i världen. Svartpeppar är den vanligaste typen av peppar som används i matlagning, men det finns även många andra typer av peppar, till exempel vitpeppar, rosépeppar och grönpeppar.

Några som gör allt för att kunna erbjuda peppar i världsklass är Bestpepper. Bestpepper.se har under många års tid odlat sin egna peppar i Kambodja helt utan konstgödsel. Detta ger deras peppar en helt unik och kraftfull smak som man bara kan förstå om man smakar den själv. Därför ska du kolla in Bestpepper och deras utbud om du vill hitta din nya favoritpeppar.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln