nyhetstoppen

Båtens utveckling

Det är något med att vara ute på öppet vatten som bara fängslar oss. Kanske är det lugnet och tystnaden eller känslan av frihet när vi kryssar fram. Oavsett vad det är har båtar varit ett populärt sätt att njuta av vattnet i århundraden. Men hur utvecklades detta transportmedel till vad vi känner till i dag? I den här artikeln tar vi en titt på båtens historia och hur den har förändrats med tiden.

De första båtarna var troligen inte mycket mer än stockar som hade blivit urholkade av elden. Dessa tidiga båtar användes för transport och fiske på floder och sjöar. Med tiden började man bygga båtar av material som bark, djurhudar och vass. Egyptierna var bland de första som använde plankor av trä för att bygga båtar. Runt 4000 f.Kr. började de använda träpinnar och rep för att hålla ihop plankorna. Denna teknik antogs senare av grekerna och romarna som använde den för att bygga sina egna fartyg.

De första segelbåtarna dök upp i Kina omkring 3000 f.Kr. Dessa tidiga fartyg byggdes med hjälp av bambupålar och segel av hampa eller rishalm. Segelbåtarna blev snabbt populära i andra delar av världen.

Idag ser såklart båtarna ut på ett helt annat sätt och de kommer troligen aldrig sluta att förbättras. Men för dig som har en båt finns det en sak som kan förbättra den redan idag, en Shipcontroller. Det är en handhållen fjärrkontroll som du kan fjärrstyra båten med. Detta gör processen när du lägger till vid en plats till något helt nytt. Du kan enkelt styra hur båten ska åka med hjälp av en joystick både från båten men också från bryggan eller hamnen. Dessa hittar du hos shipcontroller.se och passar flertalet olika båtar och reglage som Volvo penta reglage och bogpropeller.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln