nyhetstoppen

Är du sugen på att backpacka?

Att resa ensam är något av det roligaste du kan göra. Det är skrämmande för många, men vi kan lova att backpacka har fler fördelar än nackdelar. Du känner dig själv djupt och kan bestämma när, var och hur du ska resa och planera hela resan enligt dina drömmar.

När du sätter dig på ett flygplan, tåg eller båt kan dina fötter darra, men var inte rädd. När du reser ensam träffar du många häftiga resenärer längs vägen, till exempel på bussen, på stranden, i baren, ja vad heter det! Du kommer snart att upptäcka att det finns många backpackare som, precis som du, reser ensamma.

Sydostasien Thailand, Kambodja, Laos, Vietnam

Sydostasien är ett bra ställe att börja vandra på när du reser ensam. Alla är extremt varma och välkomnande. Det finns också många godmodig backpackare som promenerar på de många stränderna och fest-barerna, eller går till en dykskola där du kan få ditt dykcertifikat.

Backpacka i Australien, mindre än

Australien är ett bra ställe att resa ensam, precis som Sydostasien. Här kan du uppleva Australiens berömda avslappnade livsstil som lockar backpackare från hela världen. Om du vet eller vill lära dig att surfa, har du också chansen att träffa likasinnade på ett av de många surflägren. Kolla till exempel den här legendariska campingen på mystiska Spot X. Ett tips här är att ha med sig lättviktstält så man kan spendera en natt utomhus under den fina himlen.

Stor naturupplevelse i Sydafrika

Det kan tyckas konstigt att välja Sydafrika på den här listan, men det är sant. I själva verket är detta land verkligen vackert. Från resor och erbjuder också många intressanta upplevelser. Sydafrika är mycket västerländskt i många avseenden och de flesta i befolkningen talar engelska.

Tillbehör till din resa

När man backpackar är det viktigt att ha rätt utrustning för att man ska kunna hålla sig varm om nätterna, få plats med all packning man har med sig och så vidare. Därför är det viktigt att ha med sig exempelvis ett lättviktstält som man kan anse vara friluftslivets utrustning, eller exempelvis en vandrings sovsäck och vandringsryggsäck för att man ska kunna få plats med all packning, vatten och snacks.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln