nyhetstoppen

Varför ska du ha en ölkyl?

Vilken ölkyl skulle du vilja investera i? Vad är skillnaden mellan en integrerad ölkyl och en fristående ölkyl? Denna köpguide ger tips för att köpa en ölkylare.

Det finns för närvarande två typer av ölkylare på marknaden: inbyggd och fristående. Här kan du läsa om två olika typer.

Fristående ölkyl

Den fristående ölkylaren måste vara helt fri. Alla ölkylare ska vara i ett rum med ett inomhusklimat (dvs. varmare än 15 grader). Annars fungerar det inte. Det rekommenderas också att temperaturen i rummet där ölkylaren är installerad inte genomgår plötsliga fluktuationer.

Integrerad ölkyl

Den integrerade ölkylaren är avsedd att installeras under köksbänkar och andra liknande platser. De inbyggda ölkylarna finns i olika bredder (30 cm och 60 cm för det mesta) och har en mängd olika höga dörrar för att passa köket så mycket som möjligt.

Hur lagrar jag öl?

”Kyl ölen och njut av det.” Ja, i de flesta fall finns det undantag. Öl smakar olika beroende på öltemperaturen när den serveras. Därför finns det temperaturriktlinjer som måste ställas in efter behov för att få ut det mesta av öl. Just pågrund av att all öl beroende på typ smakar olika beroende på tempratur, så är det däröfr man oftast hittar ölkylar som restaurangutrustning.

För att lagra öl krävs en stabil och enhetlig temperatur inom 8-13 grader. Höga temperaturer påskyndar lagringsprocessen och gör öl mer mottagligt för förstörelse. Kalla temperaturer saktar ner lagringsprocessen och tar längre tid att lagra öl. Vår ölkylare är temperaturjusterbar. Detta innebär att du enkelt kan ställa in den optimala temperaturen för att använda ölkylaren.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln