nyhetstoppen

Lek mer tillsammans med roliga utomhuslekar

Hoppa studsmatta, bada vattensprinkler och att kunna cykla på trädgården på en syskonets roliga barncykel. Detta brukar vara barns svar på roliga lekar som man kan göra hemma på trädgården. Det roligaste lekarna för barn som gillar att vara utomhus är oftast just det lite enkla.

Där de själva bestämmer hur och när dem ska leka. Som förälder så kan du även ta din barncykel och tävla några varv på trädgården tillsammans med ditt barn. Eller bara hoppa en stund studsmatta och se vem som kan göra roligaste samt det busigaste hoppen.

Det finns bara roliga fördelar med att aktivera dig och ditt barn utomhus

Det är dags att börja fundera på roliga leksaker som dina barn kan njuta av när de är utomhus. Om dina barn känner att de nästan klättrar på väggarna om det inte får komma ut och leka. Då är detta ett enormt bra tecken. Det är då bara att utrusta alla med gummistövlar, regnkläder och paraply samt njuta av även det lite sämre vädrets, alla roliga lekar.

Andra roliga utomhusleksaker som oftast glöms bort

  1. Gungor är en klassisk leksak som aldrig går ur tiden och är det perfekta sättet för ditt barn att få lite frisk luft och motion. Det finns oändliga möjligheter att ha kul med en gungställning, från att leka ensam till att låtsas flyga som Stålmannen. Dessutom kan gungor växa med ditt barn – lägg till några fler gungor eller en rutschkana när de blir äldre och deras intressen förändras
  2. Sandlådor är en annan tidlös utomhusleksak som är bra för att uppmuntra kreativitet och fantasi. Barnen kan bygga slott, gräva tunnlar eller bara tillbringa timmar med att bli härligt kladdiga. Se bara till att sätta ett lock på sandlådan när du inte använder den för att hålla djur ute!
  3. Vattenbord, med roliga båtbanor. Där de små kan plaska runt och svalka sig, medan äldre barn kan använda dem för att experimentera med kapillär verkan, fasta och flytande ämnen eller till och med bygga miniatyrbåtar av återvinningsmaterial.

Det här är bara några av de många fantastiska leksaker som finns tillgängliga för barn som älskar att vara utomhus. Oavsett vilken typ av lek ditt barn tycker om finns det säkert en utomhusleksak som är perfekt för dem. Så gå ut och ha kul i alla väder.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln