nyhetstoppen

Kan kosttillskott och naturprodukter öka välbefinnandet?

Kan naturliga kosttillskott och naturprodukter verkligen vara nyttiga och ökar det egentligen välbefinnandet. Det är många som försöker lösa denna gåtan. Att vissa ämnen påverkar vår prestation är vida känt ur ett forskningsperspektiv. Men det finns ändå inga egentliga genvägar till att balansera upp livet. Det gäller att det finns några olika grundstenar för att det ska fungera över tid.

Det gäller bland många faktorer, att du motionerar måttligt, gärna lite varje dag. Det vill säga lagom med träning, som promenader samtidigt som du äter rätt kost som är anpassad för din kropp. Du bör således skapa en helhetsbild av den egna och personliga hälsan.

Det sistnämnda är en faktor som ska tas med i beräkningen, det är oftast personligt hur responsen är på vissa naturprodukter och kosttillskott. Det kan i många fall till och med vara onödiga. Vill du förbättra dina resultat så bör du rådgöra med en läkare innan du provar att modifiera din kost eller använder dig av kosttillskott och naturprodukter. Du kan i väldigt många fall bara genom att äta bättre mat och motionera mer regelbundet, samt bryta lite dåliga vanor, om du har sådana.

Så här hittar du bra naturprodukter som fungerar väl med din kropp

Du har förmodligen sett gångarna i ditt lokala apotek eller din livsmedelsbutik kantas av kosttillskott och naturliga hälsoprodukter. Men kan dessa produkter verkligen vara bra för din hälsa? I vissa fall kan svaret vara ja. Här är några exempel på när kosttillskott och naturliga hälsoprodukter kan vara till hjälp.

Vitamin D3-tillskott kan hjälpa till att stärka benen

D-vitamin är viktigt för kalciumabsorptionen, vilket bidrar till att hålla benen starka. Inom forskningen berättar de om att personer som inte får i sig tillräckligt med D-vitamin har en ökad risk att utveckla osteoporos. Därför rekommenderar att personer över 50 år tar ett dagligt tillskott som innehåller vitamin D3 (kolekalciferol).

Fiskolja kan hjälpa till att sänka blodtrycket

Fiskolja är en bra källa till omega-3-fettsyror. Dessa syror kan bidra till att sänka blodtrycket och minska risken för hjärtsjukdomar. En studie visade att personer som tog fiskoljetillskott hade något lägre blodtryck än de som inte tog dem.

Kanel kan hjälpa till att kontrollera blodsockernivåerna

Kanel är en naturlig krydda som har visat sig hjälpa till att kontrollera blodsockernivåerna hos personer med diabetes. En studie visade att intag av kaneltillskott hjälpte till att sänka fasteblodsockernivåerna med upp till 29 % efter 40 dagar.

Hur du kan tänka innan du bestämmer dig för att komplettera kosten med naturliga kosttillskott

Kosttillskott och naturliga hälsoprodukter kan ha vissa fördelar, men det är viktigt att komma ihåg att de inte ska användas som ersättning för riktig mat eller en övergripande hälsosam livsstil. Se till att prata med din läkare innan du tar några kosttillskott, särskilt om du har ett medicinskt tillstånd eller tar mediciner.

När du läser studier och försöker få dig ett begrepp om deras fördelar så bör du kontrollera hur studien har utförts och i vilket omfång, men även hur relevant det är. Det kan exempelvis vara att det har synts vissa effekter eller tendenser till något.

Oavsett hur du läser studien så bör du välja så naturliga ämnen i dina tillskott som möjligt. Du ska med enkla medel kunna se vad det är för ämnen som du tillför din kropp.

Letar du efter naturliga kosttillskott och naturprodukter så finns det lite olika varianter

Det finns MSM pulver som exempelvis MSM kosttillskott, Elexir pharma kosttillskott som har produkten Elexir pharma woho. Även kollagen tillskott som sägs öka prestanda, dessa tas oftast som ett kollagen tillskott i form av kollagenpulver. Det finns även olika typer av naturprodukter som hjälper dig att balansera din kost bättre över dagen och det är slanka diet. Med slanka diet kan du ersätta en onyttig måltid med en bättre.

Bland olika naturprodukter finns även kolloidalt silver och guld. I små koncentrationer används detta i exempelvis silverlotion, och silver salvor till och med tandkräm. Kolloidalt silver är en rengöringsprodukt för desinfektion och där det används inom produkter så är det inom godkända nivåer.

Beställer du över nätet är detta väldigt viktigt att se till så att du inte få i dig för höga doser av kolloidalt silver. Det gäller även olika salvor som EMS salvor eller EMS creme, du ska tydligt kunna utläsa innehåll så att du kan använda produkterna på ett säkert sätt.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln