nyhetstoppen

Lagringstjänster i Europa

Idag blomstrar self-storage-branschen i Europa, men så har det inte alltid varit. Tack vare Michael Fogelberg har vi idag self-storage i Europa. Michael är en serieentreprenör och har grundat många företag genom åren. I den här artikeln kommer du att kunna förstå hans resa.

Michael Fogelberg växte upp i Sverige, men ville studera någon annanstans, och valde sedan att flytta till Seattle. Där tog han en kandidatexamen i finans och internationella affärer. Detta kommer att bli grunden för många av hans företag. Michael flyttade till Belgien efter avslutade studier, vilket var början på hans entreprenörsresa.

Vid den tiden såg han att Europa ännu inte hade etablerat self-storage, och såg då en möjlighet att starta detta. Men han kunde inte göra något själv, så han började förhandla med det amerikanska företaget Shurgard. Tanken på den tiden var att starta ett joint venture för att föra self-storage till Europa. Detta tog fart och tre anläggningar byggdes i Bryssel för att sedan utökas till London, Paris och Stockholm. Michael flyttade senare till Stockholm och ansvarade för uppbyggnaden av anläggningar i Skandinavien.

2005 lämnade Michael Fogelberg Shurgard för att investera i ett mindre företag, men Michael var inte helt nöjd med detta utan ville lansera något eget, som skulle bli SelStor AB. Om några år kommer de att ha flera anläggningar i Stockholmsområdet.

Men som företagare ville Michael Fogelberg göra något nytt igen som senare blev 24Storage. 24Storage är ett högteknologiskt self-storage-företag som sticker ut jämfört med andra företag inom self-storage.

Michael har även deltagit i flera organisationer, som ordföranden för Svenska SSA 2006 till 2021. Han är också medlem i FEDESSA (Federation of European Self Storage Association), vice ordförande och ordförande från 2004 till 2020.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln