nyhetstoppen

Vilka kosttillskott behöver jag?

Du har säkert hört talas om många olika typer av kosttillskott och precis som många andra har du säkert funderat på vad du egentligen behöver. För dig som är ny inom kosttillskott är det en riktig djungel av produkter och varumärken, vilket kan verka skrämmande till en början. Det allra vanligaste som rekommenderas att börja med är proteinpulver. Dessa finns i många olika smaker och kan i vissa fall även blandas i smoothies, vilket är perfekt som frukost innan träningen. Du använder proteinpulvret antingen före eller efter träningen och på så sätt ökar det takten som du kan bygga muskler, samt snabba på återhämtningen. Nästa kosttillskott är kreatin som är ett naturlig ämne som din kropp producerar i små mängder. Kreatinet har som uppgift att förse din kropps celler med energi, vilket ökar dina musklers kapacitet vid hård och intensiv träning. På detta sätt kommer muskeltillväxten att öka i en snabbare takt.

PWO är ytterligare en prestationshöjande produkt som intas precis innan träningspasset eller vid annan fysisk aktivitet som exempelvis sport. PWO är en av de allra populäraste kosttillskotten tillsammans med kreatin och proteinpulver och ger dig ökad energi, uthållighet, fokus och minskad muskelnedbrytning, vilket är optimalt för träningen.

Att välja rätt märke är inte lätt då det som sagt finns ett väldigt stort utbud av tillverkare. Innehållet är i stort sett detsamma, men det som skiljer dem åt är de olika smakerna som finns, samt att proteinmängden varierar en aning. Det kan vara värt att testa ett par olika smaker för att se vad som man själv tycker är godast. Om du älskar godis så rekommenderar vi ett Svenskt kosttillskott från Aware Nutrition. De har ett stort utbud av olika smaker och bland dem finns en hel del underbara godissmaker, men såklart även de vanliga klassikerna som choklad och vanilj.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln