nyhetstoppen

Hur man får en vacker och produktiv trädgård

Är trädgården din passion? Vill du lyckas med trädgården på riktigt? Då behöver du veta vad som krävs. Här kommer vi lista saker som du behöver göra för att skapa en vacker och produktiv trädgård.

Något de flesta tyvärr underskattar är allt jobb som ligger bakom en fin trädgård, det går inte att enbart plantera några blommor och trädgården är lyckad. Du behöver underhålla den och ta vara på den som om den vore ditt eget barn. Men oroa dig inte, vi hjälper dig!

När det kommer till att ha en blomstrande trädgård är det viktigt att plantera rätt blommor. Alla blommor har sina egna preferenser, vissa gillar soligt andra gillar det mer skuggigt och det är sånt som vi måste ta i beaktning innan vi planterar blommorna. Något som älskar sol och gärna vill växa intill en vägg eller liknande för att kunna klättra och växa ordentligt är rosor. För att lyckas med rosor behöver du en soli plats i trädgården, gärna med en vägg bakom eller en ställning så rosorna får stöd när de växer. Vidare så behöver just rosor mycket vatten då de har stora rötter och grenar som ska fördela vattnet den får.

Är du mer intresserad av mångfaldiga växter med fler små blomstrande blommor är Hortensian ett självklart val! Den här blomman växer tätt, den är väldigt lättskött och kan planteras både i sol och i skugga. Hortensian är något som uppskattas mycket av nybörjare och erfarna trädgårdsmästare då den finns i flera olika nyanser av lila, blått och rosa. Med den här växten så kommer din trädgård få lite färg och där av mer liv!

Till sist så rekommenderar vi att du tänker igenom hur du vill ha din trädgård. Är det mer växter du vill ha med mycket färg? Mer buskar och grönt? Eller tror du mer på en klassisk trädgård med stenläggning och blomrabatter? Alla trädgårdar är olika och det finns ingen rätt eller fel, utan det som passar just din trädgård. Prova dig fram tills du hittat ditt trädgårdsmästeri!

Lycka till!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln