nyhetstoppen

Hur trädgårdsarbete kan hjälpa till att minska stress

Att plantera växter är ett av de enklaste och roligaste sätten att få in lite mer lugn i vardagen. Det kan vara stressande ibland, med allt som ska göras, och det är skönt att bara kunna ta sig ut i trädgården eller på balkongen och plantera en blomma. Det finns inget som heter ”fel plantering” – alla kan plantera växter!

Så varför inte ge det ett försök? Att plantera växter är ett utmärkt sätt att avstressa, slappna av och må bra med sig själv. Det är något som många av oss behöver i dagens samhälle med all vardags stress som uppstår. Och det är lätt att komma igång – allt du behöver är en kruka, lite jord och en planta! När du ska börja med din plantering är det bra om du har en balkong eller liknande som du kan vara på då det ofta spills ut lite jord, alternativt kan man lägga ut tidningspapper under krukan för att slippa städa efteråt. När du ska börja med din omplantering ska du fylla krukan till hälften med jord sedan kan du börja försöka luckra upp roten på plantan. Var försiktig så att du inte bryter av för mycket rötter från plantan, luckra enbart upp plantan så att några rötter kan växa ner i den nya jorden.

När du känner dig klar med det kan du sätta ner plantan i jorden och börja fylla upp med jord runt om så plantan står stadigt. Lägg gärna på lite mer jord upp till och platta ner jorden med handflatan så du får så mycket jord som möjligt i krukan. Sedan är det bara vattningen som återstår och att hitta en bra plats att ha din nya växt!

Och det var allt – du har nu lärt dig hur du kan minska stress genom att plantera! Det är inte bara ett bra sätt att slappna av, utan du har också skapat något vackert som du kan njuta av i månader eller till och med år framöver. Så vad väntar du på?

Trendande artiklar

Dela den här artikeln