nyhetstoppen

Hur du bygger ett Attefallshus eller en friggebod

Längtar du efter mer utrymme att utföra en hobby i ett Attefallshus, eller skapa en perfekt ordning genom ett nyckelfärdigt förråd eller friggebod. Har du en bit tomt över vid huset så är detta möjligt med rätt enkla medel. Du kanske har ungdomar i huset som behöver ett extra utrymme eller många gäster som vill bo över stundom. Då kan ett fullt inrett Attefallshus komma väl tillpass, det går till och med att hyra ut detta till en student, eller som ett litet eget pensionat. Du kan behöva kolla upp Attefallhus regler, innan du påbörjar så du inte behöver flytta din nya byggnad i onödan.

Fördelarna med nyckelfärdig friggebod

När det gäller fristående hus finns det många fördelar med att välja typen nyckelfärdig friggebod. Den finns som även som nyckelfärdig och isolerad friggebod, denna passar väldigt bra som kompletterande gäststuga och går smidigt att använda för att utföra en hobby eller för övernattning. Det är dock en mindre stuga och har inte plats för alla bekvämligheter som ett Attefallshus utan är mer en liten stuga i byggsats. Att välja en billig friggebod har sina fördelar och det kan oftast fylla behovet av att skapa ett extra utrymme. Du kan även kombinera detta med ett Attefallshus om du vill skapa en komplett stuga med fler bekvämligheter i.

Attefallshus som skapar nya möjligheter till boende

Ett Attefallshus är ett utmärkt sätt att skapa en extra så kallad passiv inkomst till din boendeekonomi. När du inte använder ditt Attefallshus kan du nämligen hyra ut det till någon som behöver en kortvarig bostadsform eller kanske till en student. Det kan vara ett väldigt bra alternativ och finns det ungdomar i huset som planerar en utflytt så kan ett Attefallshus vara ett bra sätt att få lite koll på hur ett egenhushåll fungerar.

Skapa ett förråd för alla saker som du vill bevara

Drömmen för många husägare är ett extra förråd att samla upp saker som behöver sparas en längre tid. Det är inte alltid lätt att sortera och rensa ut saker utan vissa saker behöver förvaras en stund innan rensning kan ske. Det finns enkla nyckelfärdiga förråd att bygga som skapar snabba nya ytor och du kan rensa upp inomhus.

Redskapsbodar som hjälper dig skapa en perfekt ordning

Det finns många fördelar med att välja en redskapsbod, det är ett smidigare sätt att samla alla typer av verktyg på endast en plats. Det är annars lätt att verktyg och redskap hamnar lite överallt i och omkring huset. Det är inte så svårt att få en perfekt överblick på verktygen och dessa kommer hålla betydligt längre om dem förvaras rätt. Det tar inte heller så lång tid att bygga då det flesta redskapsbodar finns i enkla byggsatser.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln