nyhetstoppen

Gångjärn till glasvägg: Så här väljer du rätt sort

Bra gångjärn som är speciellt anpassade för glasväggar till bastu och badrum, samt det tre vanligaste varianterna är montering av typen glas-glas, dvs dörren hänger i ett glas, glas-vägg, där dörren monteras direkt i väggen. Detta ger fördelen att dörren kan öppnas åt två håll utan karm och glas-glas men i 45 graders vinkel.

När du väljer gångjärn till dina glasväggar så finns det ett populärt och väldigt snyggt alternativ som har speciella kåpor som döljer skruvarna. Det är väldigt bra om gångjärnen har en ställskruv så du kan välja vinkel så att glasdörrens nolläge kan justeras vilket underlättar för att glaset ska liva på rätt sätt. Det är även bra när glasväggar ska monteras tillsammans med en dörr i 45 graders vinkel.

Hur du enkelt kan skapa en relaxavdelning med bastu

Att skapa en relaxavdelning med bastu är ett utmärkt sätt att förbättra hemmets funktionalitet och värde. Det kan vara ett relativt billigt sätt att lägga till utrymme och komfort i ditt hem. Basturum är lätta att bygga och kan anpassas till alla storlekar.

På exempelvis bastupunkten.se kan du få mer inspiration till hur du kan skapa din relaxavdelning och du kan hitta allt ifrån bastudörrar i glas, glasväggar till bastu och badrum, bastuaggregat ved eller el men även allt du behöver till inredningen av bastun som bastulav och bastupanel.

När man bygger en bastu är det viktigt att tänka på belysning och att det krävs speciell bastubelysning i en bastu, finns möjligheten till att justera ljusstyrkan, så är det en enorm fördel.

Om du funderar på att lägga till ett basturum i ditt hem finns det några saker du bör tänka på. Den första är rummets storlek. Basturum kan vara små eller stora, beroende på dina behov och preferenser. Om du har utrymme är ett större rum idealiskt, eftersom det gör det möjligt för fler personer att använda bastun samtidigt. Men om du har begränsat utrymme finns det mindre modeller som ändå fungerar bra.

Det andra du bör tänka på är vilken typ av bastu som fungerar bäst för dig. Det finns tre huvudtyper av bastur: traditionell, infraröd och elektrisk bastu. Traditionella bastur använder värme från brinnande trä eller andra material för att skapa värme i rummet. Infraröda bastur använder ljus för att skapa värme, medan elektriska bastur använder värmeelement. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar, så du måste bestämma vilken som är rätt för dig och din familj.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln