nyhetstoppen

Vad är och hur används tobak?

Tobak finner man vanligtvis i cigg eller i det svenska snuset. Men hur framställer man egentligen tobak och hur kan den användas?

Hur tobak framställs

Man skördar tobaken till en början från blad, efter att man har skördat tobaken så ska den torkas. En vanlig metod för att torka Virginiatobak i USA är att hänga den i en stor, uppvärmd, ventilerad och förseglad uthus. Den producerar lätt tobak som innehåller 2,5 – 3 procent nikotin. Cirka två femtedelar av världens tobaksproduktion är av denna typ.

Burley-tobak är också lätt, men lufttorkad. Tobaken hängs sedan i ett öppet ouppvärmt skjul. Denna typ av tobak innehåller 3,5 – 4 procent nikotin och representerar ungefär en tiondel av världens produktion.

Ungefär en femtedel av världens produktion består av lufthärdad svart tobak, som främst används för snus, tuggtobak, cigarrer och piptobak, men det finns även rulltobak som används till den som vill rulla egna cigaretter exempelvis.

En mindre vanlig torkmetod är att avnända sig av en öppen låga i ladan där torkningen sker. Sedan luktade cigaretten av rök som fyllde ladan.

Jisonprodukter

Företaget Jisonprudkter har sedan 1983 erbjudit samhället mängder av olika typer av tobaksprodukter och tillbehör. Som exempelvis Zippo tändare, askoppar, humidor, piptobak och även deras senaste nyhet, rulltobak!

Jisonprodukter erbjuder allt detta och mer genom en onlinebutik med god kundservice och gynnsamma priser kan man enkelt hitta det man behöver hos de!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln