nyhetstoppen

Tänk på detta när du väljer golfhandskar

När du väljer golfhandske är det viktigt att tänka på de tre huvudtyperna: läderhandsken, syntetisk handske och hybridhandske. Läderhandsken är tillverkad av naturmaterial och är det dyraste alternativet. Den är också den mest hållbara och ger bäst grepp i våta förhållanden.

Den syntetiska handsken är tillverkad av konstgjorda material och är billigare än läderhandsken. Den är inte lika tålig som läderhandsken, men den ger ett bra grepp i våta förhållanden.

Hybridgolfhandsken är en kombination av läder- och syntetiska handskar. Den är billigare än läderhandsken och mer hållbar än syntethandsken.

Vad du ska tänka på när du väljer ditt golfgrepp

När du väljer ett golfgrepp är det viktigt att ta hänsyn till handens storlek och vilken typ av slag du vill spela. Det finns tre huvudtyper av golfgrepp: standardgrepp, V-grip och interlocking grip.

Standardgreppet är det vanligaste greppet som används i golf. Det är bäst för spelare med medelstora händer och möjliggör ett brett utbud av slag. V-gripet är bra för spelare med mindre händer eller som vill ha mer kontroll över sina slag. Det sammanfogade greppet är bäst för spelare med större händer som vill ha mer stabilitet i sin sving.

Oavsett vilken typ av grepp du väljer, se till att det känns bekvämt i handen och att du enkelt kan kontrollera klubban. Experimentera med olika grepp tills du hittar ett som fungerar bäst för dig. Du bör även välja rätt sorts golfgreppsgummi till din golfklubba så du får det bästa greppet utifrån dina förutsättningar.

Du hittar många bra alternativ hos exempelvis sidan Zite71.se, glöm inte bort att öva puttarna både på övningsgreenen, golfbanan samt på en egen träningsmatta för golf och puttning.

Välj rätt headcovers till golfklubban

Det finns några saker som du måste tänka på när det gäller skydd för golfklubbor. Det viktigaste är storleken på skyddet. Du vill försäkra dig om att det passar dina klubbor bekvämt och tätt.

En annan sak att tänka på är materialet. Huvudskydd av läder är ett populärt val eftersom de är hållbara och ser bra ut. De kan dock också vara lite dyra. Om du letar efter ett mer prisvärt alternativ kan du överväga syntetiska material som nylon eller neopren. Dessa överdrag är lätta och lätta att ta hand om, och de finns i en mängd olika färger och stilar.

Oavsett vilken typ av headcover du väljer, se till att det är välgjort och att det skyddar dina klubbor från väder och vind. Ett bra headcover kommer att hålla i flera år och hålla dina klubbor snygga hela tiden.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln