nyhetstoppen

Så kan du få till en ny känsla på din uteplats lagom till våren och sommaren

Att ha en uteplats eller en altan i anslutning till sitt hus är någonting som är helt fantastiskt, och som gör att man kan få ut så mycket mer av sin bostad. Samtidigt krävs det att man tar hand om denna och inreder sin altan eller uteplats på ett sådant sätt som gör att man kan njuta av den maximalt. 

Även om man kanske inte vill spendera en söndagseftermiddag med att ställa i ordning sin altan eller uteplats kan det göra en stor skillnad för glädjen som man får ut av sin uteplats när den är klar. Vissa kanske vill göra en stentvätt via ett företag som nanostone.se, medan andra bara behöver göra en ordentlig grovstädning. I den här texten kommer vi att prata närmare om detta och förhoppningsvis ge dig lite inspiration att ta med dig.

En ordentlig städning är ofta det enda som behövs 

Det enda som behövs för att en uteplats ska kännas riktigt fräsch och härlig är oftast att man ger den en ordentlig städning och skrubbning efter en lång vinter. Genom att grundligt göra rent alla ytor så får man snabbt en lyster som är väldigt svårslagen, samtidigt som det är väldigt tillfredsställande att göra. Om man känner sig lite extra motiverad kan man även smörja och olja in träytor, men detta är överkurs och inte någonting som man behöver göra. 

Krukväxter kan göra enorm skillnad  

Även om du kanske inte vill starta en odling på din uteplats kan krukväxter i olika former göra en enorm skillnad för hur en uteplats upplevs. Genom att plantera lite krukväxter och ställa ut dessa strategiskt på ens altan eller uteplats kan man ofta få en känsla av att altanen känns väldigt mycket mysigare, samtidigt som att man inte har några tomma ytor att störa sig på.

Se över din belysning

Belysning är oftast det allra viktigaste för att se till att man har en mysig och härlig uteplats där det är kul att spendera tid under längre perioder. Därför kan det vara klokt att se över vilken lösning man har för belysningen just nu. Ett populärt alternativ är att investera i en ljusslinga, vilket inte kostar särskilt mycket men som kan göra underverk för känslan av en uteplats och gör det möjligt att sitta utomhus även när solen har gått ner och man vill fortsätta samtala långt in på småtimmarna.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln