nyhetstoppen

Renovera fastigheten med bästa verktygen i verktygsbältet

Det första som alla husägare bör ha med i sitt verktygsbälte är ju oftast en hammare och några skruvmejslar. Men den batteridrivna skruvdragaren börjar även ta mer plats idag, då den är väldigt användbar på det totala planet, välj gärna en bra med hög kvalitét från exempelvis märket Milwaukee. Väljer du en batteridriven skruvdragare av ett proffsmärke så kommer den hålla bra rent funktionsmässigt. Det är även mycket starkare, utan att batteriet för den skull tar slut vid tyngre dragningar eller utdragningar av skruv.

Använd bra snickarbyxor med knäskydd och var mer flexibel i din renovering

Att använda bra arbetskläder som snickarbyxor i kombination med snickarbältet är avgörande för att du ska kunna röra dig friare och kunna utföra mer moment. Tänk på att du kommer behöva sätta dig på knäna ibland, och snickra, så komplettera gärna snickarbyxorna med ett par riktigt bra knäskydd.

Om du planerar att göra några seriösa renoveringar i hemmet behöver du en ordentlig verktygslåda. Du kommer behöva lite olika verktyg för att få det bästa resultatet. När du ska såga mycket detaljer så kommer en bandsåg hjälpa dig att lösa det mest pilliga jobbet som inte är lika lätt med en vanligt såg. När du kapar mycket läkt och plankor så kommer en kapsåg spara dig väldigt mycket tid, kopplar du denna till en spånsug så slipper du få sågspån över hela trädgården eller i verktygsboden.

Kombinera dina hantverksarbeten med vacker snickarglädje och frästa detaljer

Vill du skapa frästa och vackra detaljer i skåpluckor eller dörrar, så är en handöverfräs en bra investering. Men ett rejält fräsbord från exempelvis Kreg kan faktiskt göra det ännu enklare då du får en helt annan kontroll. Glöm inte att alla som renoverar och har en verktygsbod alltid har en bra uppsättning tvingar ett bra snörslå, polygrip, skruvmejslar, sågar och sågbockar som håller för att användas.

Men framförallt så behövs det vattenpass av olika längder så slutresultatet ser proffsigare ut. Ska du monter läkt på en fasad så behöver du ett vattenpass som är längre eller att du kompletterar det mindre vattenpasset med en förlängare, det finns olika varainter på vinkelhakar, stålskalor och vattenpass från exempelvis Swanson som du kan titta närmre på.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln