nyhetstoppen

När är det dags att byta grepplinda i tennis?

Att byta grepplinda på en tennisracket kanske inte är det första man tänker på när man spelar tennis, men det är faktiskt en viktig faktor för att upprätthålla din prestationsnivå. En sliten grepplinda kan orsaka problem med din teknik och användning av tennisracketen. Här kommer vi att titta på när det är dags att byta grepplinda på ditt tennisracket.

Visuella tecken

Det enklaste tecknet på att din grepplinda är för gammal och behöver bytas ut är när ytan av lindan är sliten och glatt på grund av användning. Du kan eventuellt se tecken på sprickor eller skador på ytan, vilket kan påverka hur du håller racketen och i slutändan hur du spelar.

Förlorad klibbighet

När din grepplinda är för gammal tenderar den att förlora sin klibbighet, vilket resulterar i att den blir glatt och svår att hålla fast. Detta kan påverka både din teknik och ditt grepp som kan orsaka skador på handen. Om grepplindan känns glatt och inte längre levererar klibbighet, är det dags att byta ut lindan.

Lukt

En gammal grepplinda kan börja lukta på grund av svett som absorberas i materialet. Om du har märkt en obehaglig lukt på din grepplinda som inte försvinner efter tvättning eller rengöring, är det dags att byta ut lindan.

Att byta grepplinda är en viktig del av underhållet av din tennisracket. Att byta grepplinda varierar beroende på användning och personliga preferenser, men det är viktigt att tänka på när din grepplinda har blivit för gammal och börjar tappa klibbighet. Att byta grepplinda är en enkel men effektiv sak att göra för att upprätthålla din prestation och se till att din tennisracket är i toppskick. Så om du märker några av de tecken som nämns ovan, tveka inte att byta grepplinda mot en ny.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln