nyhetstoppen

Hur man utför HLR på barn

HLR (hjärt- och lungräddning) är en livräddande teknik som kan användas för att återuppliva någon som slutat andas. HLR är särskilt viktigt för barn som kanske inte kan andas på egen hand. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera de steg som ingår i HLR för barn.

Vad är HLR och varför är det viktigt?

HLR är en nödprodecur som utförs när andningen eller hjärtslagen har upphört. HLR kan användas för att starta upp hjärtat och lungorna igen och hålla personen vid liv tills den kan få medicinsk hjälp. HLR är ett mycket viktigt förfarande eftersom det kan rädda någons liv. Varje år räddar HLR livet på tusentals människor. Om du kan HLR kan du rädda någons liv. HLR är lätt att lära sig och tar bara några minuter. Du kan gå en HLR-kurs på ditt lokala Röda kors eller sjukhus. Att kunna HLR kan rädda någons liv, så det är definitivt värt att ta sig tid att lära sig.

Hur man utför HLR på ett barn

HLR är en nödprocedur som utförs när någons hjärta har slutat slå. HLR kan utföras på vuxna, barn och spädbarn. Stegen för att utföra HLR på ett barn skiljer sig från stegen för att utföra HLR på en vuxen. HLR ska endast utföras om personen inte andas och det inte finns någon puls. Om du inte är utbildad i HLR ska du ringa 112 innan du börjar med HLR. Kolla in WebbkursHLR.se för mer detaljerad information och hjärtstartare.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln