nyhetstoppen

Ett tidsfördriv sedan långt tillbaka i tiden

År 1766 skapades det första välkända pusslet av den brittiska kartläggaren John Spilsbury. Han fäste en karta på en bricka av trä och sågade ut alla länderna. Pusslet han framställde användes som hjälpmedel när barn skulle lära sig geografi. Ändra fram till 1820-talet var detta den främsta användningen för pussel.

Att pussla är nuförtiden ett roligt tidsfördriv för både barn och vuxna. Pussel kommer i många olika former, motiv och svårighetsgrad. Ett pussel består av vanligtvis 750, 1000, 1500 alternativt 2000 bitar.

Tillverkare

Det förekommer flera olika pusseltillverkare som gör pussel med olika motiv. Fåtal av dessa tillverkare sticker ut från mängden med sina pussel. En av de här tillverkare är Wasgij pussel med sina trendiga och beroendeframkallande pussel. För att greja pusslet måste ha ni använda din fantasi för att lösningen på pusslet är att föreställa sig vad den karaktären kikar på innan sig. En annan pusseltillverkare är Ravensburger pussel som är kända för sina högkvalitativa pussel.

Pusseltips

Hur löser jag ett pussel? Det påträffas många olika strategier för att ordna ett pussel och det vanligaste är att starta med kantbitarna. Dessa delar är lätta att finna och bygg därefter inåt. Ett annat sätt är att påbörja med ett stort tydligt motiv i bilden och sedan montera färdigt pusslet baserat på det.

Tidvis händer det att pusselbitar försvinner ner på golvet eller under dukar. Det kan på så sätt vara en god förslag att ta en titt där under om ni misstänker att en bit saknas.

Införskaffa pussel

Pussel kan man finna nästan överallt, men utbudet på flera butiker kan vara väldigt begränsat. På pusselavenyn.se påträffas ett stort utbud av pussel där du garanterat kommer att hitta nåt som passar dig!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln