nyhetstoppen

Drakar för alla åldrar

Att flyga drake är något som du aldrig blir för gammal för. Det är något speciellt att vara ute en fin sommardag och flyga en drake långt upp i himlen. Barn gillar också såklart att flyga drake men det är inte för den fridfulla aspekten som en vuxen kanske ser. Drakar har använts i hundratals år och uppfanns i Kina för 1 500 år sedan och har sedan dess använts som leksak men även många andra saker.

Drakar används till exempel i olika meteorologiska mätningar. Det är nämligen så att den lätt kan gå upp i luften och du kan enkelt styra och justera var den ska flyga. Därför är dem perfekta för att mäta saker som luftfuktighet och vind. En annan lite större variant av flygdrakar används också i sporten kitesurfing.

Var hittar du drakar då? Det gör du hos Drake. På drake.nu hittar du hundratals olika drakar i olika storlekar och former. Det betyder att du hittar exakt den drake du letar efter, oavsett om det är en liten leksaks drake eller en stor surfing kite. De har även vindsnurror och vindstrutar i deras utbud.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln