nyhetstoppen

Bästa sättet att utför plattsättning i Skåne

Tips för att kakla badrummet med en liten budget med billigt klinker och kakel. Om du vill uppdatera ditt badrum utan att spräcka din renoverings budget och om du bor i Skåne. Då finns ett suveränt alternativ till att utföra arbetet själv och du slipper arbeta med tätskikt, flytspackel och fix och fog.

Du kan trots detta är prisvärd samt billig klinker och kakel från exempelvis klinkerhuset.se ett väldigt bra alternativ. Att välja billigt klinker och kakel, behöver inte betyda att slutresultatet blir dåligt. Det blir professionellt utfört och en rejäl standard höjning, framförallt om du tar hjälp av en erfaren plattsättare i Skåne.

Med lite tid och ansträngning kan du uppnå en professionell yta som lyser upp ditt utrymme och ökar värdet på ditt hem.

3 tips hur du kan kakla ditt badrum på en budget, med hjälp av prisvärda plattor och klinker.

1. Välj dina kakelplattor klokt: Det ska sitta där i flera år

När det gäller att välja kakel till ditt badrum finns det många alternativ, så det är viktigt att välja klokt. Om du arbetar med en snäv budget är keramiska plattor eller porslinsplattor ett bra alternativ. Välj en färg som inte bara följer trender utan något som du vill ha även om 10 år eller längre. Det är oftare lättare att inreda själva badrummet med färger och material som sticker ut. Dessa material är hållbara och lätta att underhålla, vilket gör dem idealiska för områden med hög trafik som badrum.

Ett annat kostnadseffektivt alternativ är klinkerplattor, som tillverkas av återvunna material som keramik eller porslin. Klinkerplattor är också mycket hållbara och lätta att sköta, vilket gör dem till ett utmärkt val för budgetmedvetna husägare.

2. Förbered ditt utrymme väl, du kanske hittar några nya lösningar som passar din familj bättre

Innan du börjar kakla ditt badrum är det viktigt att se till att ytan är ren och jämn. Om det finns några sprickor eller ojämna ytor bör dessa fyllas ut och slipas ner innan du börjar kakla. När ytan är förberedd kan du börja lägga dina kakelplattor. Det är viktigt att använda distanser mellan varje kakel för att säkerställa en jämn yta. Beroende på hur stort ditt badrum är kan du lägga plattorna i rader eller i ett fiskbensmönster. När alla kakelplattor är på plats kan du fogas med antingen vit eller grå fogmassa.

3. Lägg till några extra detaljer som känns personliga, om du vill

När kaklet är färdigt kanske du vill lägga till några finesser för att få ditt badrum att se ännu mer polerat ut. Du kan till exempel lägga till nya beslag som handdukskrokar eller skåpknoppar. Du kan också måla väggarna eller lägga till nya inredningsdetaljer som handdukar, växter och annat som mjukar upp badrummet lite och gör det mer bekvämt att vistas i.

Oavsett vilka detaljer du väljer ska du se till att de kompletterar badrummets övergripande design.
Med dessa tips kan du enkelt kakla ditt badrum på en budget! Genom att välja prisvärda kakelplattor och ta dig tid att förbereda ditt utrymme ordentligt kan du uppnå en professionell finish som förvandlar ditt badrum till en inbjudande och avkopplande tillflyktsort.

Det är ett bra sätt att uppdatera badrummet utan att spendera mycket pengar. Genom att följa de här tipsen kan du enkelt uppnå en professionell finish som kommer att lysa upp ditt badrum och öka värdet på ditt hem.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln