nyhetstoppen

Färg eller inte färg?

Färg eller inte färg? Det är frågan som många inrednings entusiaster ställer sig när de ska inreda sitt hem. Och det finns ingen riktigt bra svars formulering på den frågan. För det beror helt enkelt på vad man själv tycker om och gillar. Vi har samlat några tips på hur du kan inreda ditt hem med färg, utan att göra det alltför färgglatt.

Vill du skapa en mer lugn känsla i ditt hem är det en bra regel att inreda med mer pastellfärger eller neutrala färger. Vill du ha ett mer intryck och mer livlig atmosfär är det bra att ha vissa färgklickar med en vibrant färg. Det man ska undvika är att ha två starka färger som till exempel en stark rosa och en stark gul tillsammans – då blir det lätt en kamp mellan de två färgerna. Det gäller även inom inredning att det är viktigt att ha en bra balans mellan de olika elementen.

När man inreder med färg så ska man också tänka på hur färgen kommer att uppfattas i olika ljus. En färg som ser ganska mild och trevlig ut inne i ett rum kan plötsligt se mycket starkare och mer aggressiv ut i solljus. Så tänk på det när du väljer färger till ditt hem!

Det finns ingen regel som säger att man måste inreda med färg. Det viktiga är att man inreder på ett sätt som passar just ens egna smak och stil. Om du inte gillar färg så finns det massor av inrednings stilar som inte innehåller någon färg alls. Så inred efter dina egna preferenser och du kommer att skapa ett hem som du älskar!

Slutsatsen blir alltså att du ska inreda ditt hem i färger och saker som du tycker om – det är trots allt ditt hem och din oas i slutändan.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln