nyhetstoppen

Bra sommardäck för en säker och rolig sommar på Gotland

Sommaren är en tid för skoj och avkoppling, och vad är det för mening med sommaren om du inte ska njuta av den? Därför är det viktigt att ha bra sommardäck på bilen under sommaren på Gotland. Att köra på ön kan vara väldigt roligt, men bara om du är säker. Se till att dina däck är i gott skick så att du kan njuta av sommaren utan att oroa dig för att råka ut för en olycka.

Vilket mönsterdjup är det som gäller?

I Sverige ska sommardäck ha ett mönsterdjup på minst 1.6 mm. Detta är lagen i Sverige och det är viktigt att följa den så att du kan vara säker på vägen. Se till att dina däck är i gott skick så att du kan njuta av din sommarsemester utan bekymmer.

Om dina däck börjar närma sig 1,6 mm mönsterdjup är det en bra idé att byta dem innan de når det. På så sätt kan du vara säker på att du är säker på vägen och du behöver inte oroa dig för att dina däck inte är i gott skick. Se till att skaffa sommardäck om du ska köra på Gotland under sommaren.

Gör en hjulinställning när du byter däck

När du byter däck är det en bra idé att även göra en hjulinställning på Gotland. På så sätt kan du se till att din bil går så bra som möjligt och att däcken slits jämnt. Du vill inte riskera en olycka på grund av att din bil inte går bra, så se till att du gör en hjulinställning med några års mellanrum när du byter däck. Gå till din närmsta Däckverkstad på Gotland för att byta däck eller göra en hjulinställning.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln